Scielo RSS <![CDATA[Centro Azúcar]]> http://scielo.sld.cu/rss.php?pid=2223-486120240001&lang=pt vol. 51 num. 1 lang. pt <![CDATA[SciELO Logo]]> http://scielo.sld.cu/img/en/fbpelogp.gif http://scielo.sld.cu <![CDATA[MATERIAL BALANCES IN THE MECHANICAL AND THERMAL OPERATIONS IN THE PROCESS OF OBTAINING THE INTERMEDIATE PRODUCT G-0]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100001&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: El balance de materiales en la obtención del producto intermedio G-0 garantiza que el producto sea consistentemente producido y controlado. Objetivo: Realizar los balances de materiales en las operaciones mecánicas y térmicas en la obtención del producto intermedio G-0. Materiales y Métodos: Se realizó el análisis de la masa de materiales de entrada y salida para los sistemas centrifugación de G-0 crudo, filtración de la suspensión a purificar de G-0 crudo, centrifugación y secado del PI G-0 y se determinó la composición mediante las técnicas disponibles y trabajos de investigación realizados con anterioridad. Para el cálculo de los resultados promedios de las corrientes con el programa Microsoft Office Excel® se tuvieron en cuenta 25 lotes producidos en los años 2016, 2017, 2018 y 2019. Resultados y Discusión: Los balances de materiales por lote en la obtención del PI G-0 en los sistemas Centrifugación G-0 Crudo, Centrifugación del PI G-0, Filtración y Secado, permitieron conocer el rendimiento real del producto deseado para 14 mole de furfural y las pérdidas en las corrientes residuales y por manufactura. En la operación de secado se cuantificó la eliminación de agua y solvente base húmeda y seca. Conclusiones: Los balances de materiales en las operaciones mecánicas y térmicas del proceso de obtención del producto intermedio G-0 permiten asegurar la consistencia del proceso. Los ensayos realizados a las especificaciones: características organolépticas, identificación por ultrafotometría UV VIS, intervalo de fusión y pureza del producto declaran la conformidad para su uso en la producción de la Furvina.<hr/>ABSTRACT Introduction: The balance of materials in obtaining the G-0 intermediate product guarantees that the product is consistently produced and controlled. Objective: Carry out the material balances in the mechanical and thermal operations in obtaining the intermediate product G-0. Materials and Methods: The analysis of the input and output materials mass was conducted for the crude G-0 centrifugation systems, filtration of the suspension to be purified from crude G-0, and centrifugation and drying of the PI G-0. The composition was determined using available techniques and previous research work. For the calculation of the average results of the streams with the Microsoft Office Excel® program 25 batches produced in the years 2016, 2017, 2018 and 2019 were taken into account. Results and Discussion: The material balances per batch in the obtaining of PI G-0 in the systems Centrifugation G-0 Crude, Centrifugation of PI G-0, Filtration and Drying allowed to know the real yield of the desired product for 14 moles of furfural and the losses in the residual streams and due to manufacturing. In the drying operation, the removal of water and wet and dry base solvent was quantified. Conclusions: The material balances in the mechanical and thermal operations of the process of obtaining the intermediate product G-0 allow assuring the consistency of the process. The tests carried out on the specifications: organoleptic characteristics, identification by UV VIS ultraphotometry, melting interval and purity of the product declare the conformity for its use in the production of Furvina. <![CDATA[APPLICATION OF LOCAL CEREAL BASE (ZEA MAYS L. AND ORYZA SATIVA) IN CRAFT BEER PRODUCTION]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100002&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: La cerveza es la bebida alcohólica más popular del mundo y el empleo de aditivos durante su elaboración pueden mejorar las propiedades fisicoquímicas y organolépticas de la misma. Objetivo: Evaluar las características fisicoquímicas y sensoriales de la cerveza artesanal mediante la aplicación de una base cereal de maíz y arroz para la sustitución de la malta. Materiales y Métodos: La base cereal (maíz y arroz) se adquirió en el mercado local del cantón Portoviejo, provincia de Manabí y se realizaron dos muestras T1 y T2 comparadas con una muestra control en la cual, se determinaron los parámetros fisicoquímicos como densidad, pH y contenido alcohólico y la determinación sensorial de las muestras se realizó mediante 27 panelistas no entrenados. Resultados y Discusión: Se encontraron diferencias significativas en la densidad y en el contenido alcohólico siendo la muestra T2 la que obtuvo mejores resultados en el aspecto sensorial siendo la preferida por los panelistas encuestados. Conclusiones: La valoración global de la muestra B, indica que fue considerada de mayor calidad y preferencia en comparación con la muestra A. Estos resultados resaltan la importancia de la innovación en la industria cervecera, ya que la inclusión de ingredientes locales puede no solo mejorar el perfil de sabor de la cerveza, sino también contribuir a la promoción de productos locales y sostenibles.<hr/>ABSTRACT Introduction: Beer is the most popular alcoholic beverage in the world and the use of additives during its production can improve its physicochemical and organoleptic properties. Objective: To evaluate the physicochemical and sensory characteristics of craft beer by applying a corn and rice cereal base for malt substitution. Materials and Methods: The cereal base (corn and rice) was purchased in the local market of the Portoviejo canton, province of Manabí and two samples, T1 and T2, were made compared with a control sample in which the physicochemical parameters such as density, pH and alcohol content were determined and the sensory determination of the samples was carried out by 27 untrained panelists. Results and Discussion: Significant differences were found in density and alcoholic content, with sample T2 being the one that obtained the best results in the sensory aspect, being the one preferred by the panelists surveyed. Conclusions: The overall assessment of sample B indicates that it was considered to be of higher quality and preference compared to sample A. These results highlight the importance of innovation in the beer industry, since the inclusion of local ingredients can not only improve the flavor profile of beer, but also contribute to the promotion of local and sustainable products. <![CDATA[ECONOMIC OPTIMIZATION FOR THE DESIGN OF A SEMI-MECHANIZED COMBINED ASSORTMENTS PLANT OF MANIHOT ESCULENTA GRANTZ]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100003&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: El diseño óptimo de tecnologías para la producción de surtidos combinados, constituye una alternativa rentable para el desarrollo del cultivo de Manihot esculenta Crantz (yuca) y sus productos industrializables. Objetivo: Desarrollar la optimización económica para el diseño de una planta de surtidos combinados de Manihot esculeta Crantz por vía semi-mecanizada. Materiales y Métodos: Se concibió un esquema semi-mecanizado híbrido para la producción combinada de almidón, casabe y harina. Se generó un diseño de vértices extremos (DVE) de segundo orden para la distribución de yuca en las tres producciones, y optimizaron los modelos cuadráticos obtenidos para la ganancia (G), el valor actual neto (VAN), la tasa interna de retorno (TIR) y el periodo de recuperación al descontado (PRD). Para la evaluación de los indicadores se desarrolló el diseño del equipamiento fundamental y los balances materiales y energéticos. Resultados y Discusión: La tecnología semi-mecanizada multipropósito emplea las mismas etapas iniciales para los tres procesos y un secado neumático común para los procesos de almidón y harina. Los parámetros óptimos de operación se corresponden con una Ganancia de 236 882 USD/año, un VAN de 1 242 730 USD, una TIR del 33,10 % y un PRD de 3,97 años, y se alcanzan para una distribución de 60 % para la obtención de almidón, 10 % para casabe y 30 % para harina. Conclusiones: Con la distribución de materia prima que optimiza los indicadores económicos y de rentabilidad, se garantiza la factibilidad de la producción con compatibilidad energética y ambiental.<hr/>ABSTRACT Introduction: The optimal design of technologies for the production of combined assortments, constitutes a profitable alternative for the development of the cultivation of Manihot esculenta Crantz (cassava) and its industrializable products. Objective: To develop the economic optimization for the design of a combined assortment plant of Manihot esculeta Crantz by semi-mechanized way. Materials and Methods: A hybrid semi-mechanized scheme was devised for the combined production of starch, cassava and flour. A second order extreme vertex design (EVD) was generated for the distribution of cassava in the three productions, and the quadratic models obtained for profit (G), net present value (NPV), internal rate of return (IRR) and discounted payback period (DRP) were optimized. For the evaluation of the indicators, the design of the basic equipment and the material and energy balances were developed. Results and Discussion: The multipurpose semi-mechanized technology uses the same initial stages for the three processes and a common pneumatic drying for the starch and flour processes. The optimal operating parameters correspond to a profit of 236 882 USD/year, a NPV of 1 242 730 USD, an IRR of 33.10 % and a DRP of 3.97 years, and are achieved for a distribution of 60 % for starch, 10 % for cassava and 30 % for flour. Conclusions: With the raw material distribution that optimizes economic and profitability indicators, production feasibility is guaranteed with energetic and environmental compatibility. <![CDATA[APPLICATION OF BENTONITE IN THE TREATMENT OF FUEL TANK EFFLUENTS AT PETROMOC COMPANY, MOZAMBIQUE]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100004&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: Según Barros (2017), la Bentonita es una mezcla de arcillas, generalmente impuras, de grano muy fino, formada principalmente por 60 a 80% de montmorillonita y también Caolinita, Calcita y Pirita. En la base operacional de la Empresa Petromoc Maputo, existe un conjunto de tanques para el almacenamiento de combustibles que forman un complejo de depósitos con tuberías acopladas para la entrada y retirada de combustibles y eliminación de efluentes. Objetivo: Evaluar el uso de la bentonita en la remoción de cationes tóxicos de los vertidos generados en la empresa Petromoc. Materiales y Métodos: La recogida de muestras de bentonita se realizó en la empresa de Minerales Industriales. Las muestras efluente y afluente se colectaron en la caja separadora de la base Operacional. Los experimentos fisicoquímicos se ejecutaron en el Laboratorio de Química Analítica de la Universidad Eduardo Mondlane. Para la caracterización física de la bentonita, se determinaron la densidad picnométrica, porosidad (P) y superficie específica. La caracterización mineralógica se realizó por análisis de difracción de rayos X. La caracterización química del efluente y afluente se realizó mediante la Espectroscopía de Emisión Atómica por Plasma Inductivamente acoplado. Resultados y Discusión: La caracterización mineralógica demostró la presencia de minerales de bentonita. El pH del efluente antes de interactuar con la bentonita era de 3,22, tras la interacción el pH está entre 5,8 a 9. Se determinaron altas concentraciones de Cadmio (Cd), Cromo (Cr), Cobre (Cu), Titanio (Ti) y Zinc (Zn), en el efluente antes de la interacción con la bentonita. Después de la interacción, se verifica remoción de elementos tóxicos. Conclusiones: La bentonita demostró alta eficiencia en la remoción de cationes tóxicos.<hr/>ABSTRACT Introduction: According to Barros (2017), Bentonite is a mixture of clays, generally impure, very fine grained, formed mainly by 60 to 80% of montmorillonite and also Kaolinite, Calcite and Pyrite. At the operational base of Petromoc Maputo Company, there is a set of tanks for fuel storage, that from a complex of tanks with coupled pipelines for the entry and withdrawal of fuels and effluent disposal. Objective: To evaluate the use of bentonite in the removal of toxic cations from the effluents generated at Petromoc Company. Materials and Methods: Bentonite samples were collected at the Industrial Minerals company. The effluent and influent samples were collected in the separator box of the operational base. The physicochemical experiments were carried out at the Analytical Chemistry Laboratory of the Eduardo Mondlane University. For the physical characterization of the bentonite, the pycnometric density, porosity (P) and specific surface area were determined. The mineralogical characterization was performed by X-ray diffraction analysis. The chemical characterization of the effluent and influent was performed by Inductively Coupled Plasma Atomic Emission Spectroscopy. Results and Discussion: Mineralogical characterization showed the presence of bentonite minerals. The pH of the effluent before interacting with the bentonite was 3.22, after interaction the pH is between 5.8 and 9. High concentrations of Cadmium (Cd), Chromium (Cr), Copper (Cu), Titanium (Ti) and Zinc (Zn) were determined in the effluent before the interaction with the bentonite. After the interaction, a removal of toxic elements is verified. Conclusions: The bentonite showed high efficiency in the removal of toxic cations. <![CDATA[TECHNOLOGICAL PROPOSAL FOR A MULTIPURPOSE INDUSTRIAL DRYER USING BIOGAS AT PLACETAS PIG GENETIC CENTER]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100005&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: Una oportunidad para el desarrollo local de Placetas, un municipio en la región central de Cuba, es el aprovechamiento del biogás generado con los residuales porcinos de su Centro Genético como alternativa energética para el secado de diferentes materiales disponibles en la zona. Objetivo: Presentar una propuesta tecnológica de secadero multipropósito para granos, tubérculos, plantas proteicas y fertilizante orgánico, que utiliza biogás generado con residuales porcinos como fuente energética. Materiales y Métodos: Se identificaron los parámetros físico-químicos de las corrientes involucradas, se seleccionaron las tecnologías adecuadas, se estimaron las demandas del proceso y se diseñó un secador rotatorio por el método de alta temperatura. Resultados y Discusión: Se seleccionó un esquema de secado directo en un equipo rotatorio, garantizando facilidad en el manejo de los sólidos granulares no adherentes y utilizando mezclas de aire y gases de la combustión del biogás como alternativa energética. La propuesta tecnológica permite tratar 300 kg/h de material húmedo. Se satisface la prestación del servicio de secado a formas productivas de la zona y las necesidades productivas propias. Para tubérculos y plantas proteicas, atendiendo a su humedad inicial, se propuso un esquema de secado semicontinuo con dos pases y una tolva para el almacenamiento y reciclo del material. El secador rotatorio requiere 0,7 m de diámetro y de 3,0 m de longitud. Conclusiones: La propuesta desarrollada satisface las demandas productivas con seguridad, eficiencia energética, productividad y sostenibilidad, contribuyendo a la reducción del impacto ambiental y al incremento de la efectividad técnico económica.<hr/>ABSTRACT Introduction: An opportunity for the local development of Placetas, a municipality in the central region of Cuba, is the use of biogas generated from the swine waste from its Genetic Center as an energy alternative for the drying of different materials available in the area. Objective: To present a technological proposal for a multipurpose dryer for grains, tubers, protein plants and organic fertilizer, using biogas generated from swine waste as an energy source. Materials and Methods: The physicochemical parameters of the streams involved were identified, appropriate technologies were selected, process demands were estimated, and a rotary dryer was designed using the high-temperature method. Results and Discussion: A direct drying scheme was selected in a rotary equipment, ensuring ease in the handling of non-adherent granular solids and using mixtures of air and gases from biogas combustion as an energetic alternative. The technological proposal allows the treatment of 300 kg/h of wet material. It satisfies the drying service provided to productive forms of the area and their own productive needs. For tubers and protein plants, according to their initial humidity, a semi-continuous drying scheme was proposed with two passes and a hopper for storage and recycling of the material. The rotary dryer requires 0.7 m in diameter and 3.0 m in length. Conclusions: The developed proposal satisfies the productive demands with safety, energy efficiency, productivity and sustainability, contributing to the reduction of environmental impact and to the increase of the technical-economic effectiveness. <![CDATA[POTENCIAL OF FISHERY WASTEWATER FOR BIOGAS AND MICROALGAE PRODUCTION]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100006&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: La industria de procesamiento del pescado genera grandes volúmenes de aguas residuales, que generalmente son tratadas en lagunas, generando malos olores y emitiendo gases contaminantes a la atmósfera. De acuerdo a su contenido de materia orgánica estas pueden ser tratadas en reactores anaerobios con un acople de microalgas para la biorremediación del efluente, debido a su alta capacidad de remoción de N, P y CO2. Objetivo: Determinar el potencial de las aguas residuales del procesamiento de pescado de la industria pesquera en Sancti Spíritus para la producción de biogás y microalgas. Materiales y Métodos: Se toma como punto de partida las características fisicoquímicas de las aguas residuales y se realizan balances de masa empleando índices de la literatura, para determinar los volúmenes de biogás y la cantidad de biomasa cosechada de la microalga Chlorella vulgaris. Resultados y Discusión: Las aguas analizadas, representan un potencial para la obtención de biogás y para el desarrollo de cultivos de microalgas como alternativa prometedora para mejorar el rendimiento de los procesos, lo que permite obtener energía y productos de alto valor añadido. Conclusiones: Las aguas residuales de la empresa pesquera Pescaspir, permiten obtener 21,8 m3 de biogás al día y 0,58 kg/d de biomasa microalgal seca, por lo que el sistema de tratamiento propuesto permite la generación de energía renovable, la producción de biomasa, la obtención de un efluente depurado y la reducción del impacto ambiental que causan en los sistemas acuáticos naturales, además de otras posibles aplicaciones tecnológicas.<hr/>ABSTRACT Introduction: The fish processing industry generates large volumes of wastewater, which are generally treated in lagoons, generating bad odors and emitting polluting gases into the atmosphere. According to their organic matter content, these can be treated in anaerobic reactors with a microalgae coupling for the bioremediation of the effluent, due to their high N, P and CO2 removal capacity. Objective: To determine the potential of fish processing wastewater from the fishing industry in Sancti Spíritus for biogas and microalgae production. Materials and Methods: The physicochemical characteristics of the wastewater are taken as a starting point and mass balances are performed using indexes from the literature to determine the volumes of biogas and the amount of biomass harvested from the microalgae Chlorella vulgaris. Results and Discussion: The analyzed waters represent a potential for obtaining biogas and for the development of microalgae cultures as a promising alternative to improve process performance, which allows obtaining energy and high value-added products. Conclusions: The wastewater from the Pescaspir fishing company produces 21.8 m3 of biogas per day and 0.58 kg/d of dry microalgal biomass, so the proposed treatment system allows the generation of renewable energy, the production of biomass, obtaining a purified effluent and reducing the environmental impact on natural aquatic systems, in addition to other possible technological applications. <![CDATA[CAUSES OF FAILURE IN TRIPOD COLUMNS ON TRUCK]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100007&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: La ocurrencia de mecanismos mixtos de fractura en elementos mecánicos es frecuente, debido al accionar de múltiples factores que intervienen durante el diseño, la fabricación y el funcionamiento de los mismos. Objetivo: Establecer las causas de fallas en columnas de trípode sobre camión, en base a la caracterización del metal base y las uniones soldadas en la región de la falla. Materiales y Métodos: Fue realizada la inspección visual de las fallas, la caracterización química y microestructural por microscopía óptica de las columnas; así como ensayo de tensión del material base. Resultados y Discusión: Los análisis integrados de inspección visual y los resultados de caracterización química y metalográfica, revelan que el material de las columnas no es recomendado para estructuras soldadas y que no fueron tomadas medidas, como el precalentamiento y tratamiento térmico posterior a la soldadura. Por las características del acero y la ubicación de las grietas detectadas, pueden estar asociadas al agrietamiento por hidrógeno difusible. Conclusiones: La falla de las columnas fue resultado de la combinación de varios factores, destacando errores de diseño y fabricación en la selección de un material no recomendado y la no ejecución de medidas de atenuación durante la ejecución de la soldadura, unido también a factores como, posibles sobrecargas u operación inadecuada del equipo.<hr/>ABSTRACT Introduction: The occurrence of mixed fracture mechanisms in mechanical elements is frequent, due to the action of multiple factors that intervene during their design, manufacturing and operation. Objective: To establish the causes of failures in tripod columns on trucks, based on the characterization of the base metal and the welded joints in the failure region. Materials and Methods: Visual inspection of the failures, chemical and microstructural characterization by optical microscopy of the columns, as well as tensible test of the base material were carried out. Results and Discussion: The integrated visual inspection analysis and the results of chemical and metallographic characterization reveal that the material of the columns is not recommended for welded structures and that measures such as preheating and thermal treatment after welding were not taken. Due to the characteristics of the steel and the location of the detected cracks, they may be associated with diffusible hydrogen cracking. Conclusions: The failure of the columns was the result of a combination of several factors, highlighting design and manufacturing errors in the selection of a non-recommended material and the non-execution of attenuation measures during the execution of the welding, also linked to factors such as, possible overloads or improper operation of the equipment. <![CDATA[PROPOSALS TO INCREASE THE OPERATING EFFICIENCY OF A WATER PRETREATMENT PLANT FOR HEMODIALYSIS]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100008&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: Una planta para pretratar agua para hemodiálisis mediante clarificación y decloración no ofrece el caudal esperado con la calidad requerida, en cuanto a sólidos en suspensión y cloro libre residual, afectándose la vida útil de las membranas de ósmosis inversa y microfiltros. En este trabajo se identifican problemas de operación y se proponen mejoras que garanticen mayor eficiencia de la instalación. Objetivo: Proponer mejoras que garanticen la eficiencia del pretratamiento de agua para hemodiálisis. Materiales y Métodos: Se determinaron los caudales abastecidos al sedimentador y a los filtros y características del agua cruda y tratada, se compararon con las de agua potable y para ósmosis inversa. Fueron determinados los efectos de remoción de sólidos suspendidos, turbidez, color, cloro residual y la dosis necesaria de coagulante. Se comprobó la carga aplicada al filtro. Resultados y Discusión: La presión de entrada a la planta no permite lograr el caudal de diseño. La dosis aplicada de coagulante no es adecuada y no debe adicionarse álcali. Son ineficientes los procesos de clarificación y de decloración. Conclusiones: No se garantiza siempre ni la demanda del servicio ni el caudal de diseño. La dosis requerida de coagulante es de 18 mg/L y no se precisa alcalinizar el agua. Las eficiencias de remoción de turbiedad y color son de 70 % y 60,53 % respectivamente, la de sólidos en suspensión en el sedimentador es de 45,2 %. La turbiedad de salida y la concentración de cloro libre superan los exigidos para las membranas de ósmosis inversa.<hr/>ABSTRACT Introduction: A water pretreatment plant for hemodialysis through clarification and dechlorination does not offer the expected flow with the required quality, in terms of suspended solids and residual free chlorine, affecting the useful life of reverse osmosis membranes and microfilters. In this work, operational problems are identified and improvements are proposed to guarantee greater efficiency of the installation. Objective: To propose improvements that guarantee the efficiency of water pretreatment for hemodialysis. Materials and Methods: The water flows supplied to the settler and the filter, and water characteristics were determined and compared with those of drinking water and for reverse osmosis. The effects of removal of suspended solids, turbidity, color, residual chorine and required dose of coagulant were established. The load applied to the double layer filter was checked. Results and Discussion: The inlet pressure to the plant does not allow the design flow to be achieved. The applied dose of coagulant is not adequate and alkali should not be added. It was found that the clarification and dechlorination processes are inefficient. Conclusions: Neither the service demand nor the design flow rate is always guaranteed. The required dose of coagulant is 18 mg/L and there is no need to alkalinize the water. The turbidity and color removal efficiencies are 70% and 60.53% respectively, and the suspended solids removal efficiency in the settler is 45.2%. The output turbidity and free chlorine concentration exceed those required for reverse osmosis membranes. <![CDATA[ENRICHMENT OF PROCESSED MALT FLOUR INTO CRAFT BEER BY ADDITION OF FERMENTABLE TRÜB (SEDIMENT)]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100009&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: La producción de cerveza artesanal genera residuos sólidos en cantidades importantes, a los cuales no se les da un uso adecuado. El Trüb (desecho cervecero) tiene nutrientes importantes, como proteínas y carbohidratos, y compuestos físico - químicos; sin embargo, sus aplicaciones se ven obstaculizadas por el sabor astringente. Objetivo: Estimar el enriquecimiento de harina de maltas procesadas en cerveza artesanal mediante agregado de Trüb (sedimento) fermentable. Materiales y Métodos: La metodología aplicada fue de tipo experimental, realizando la caracterización físico- química de muestras procesadas de residuos de cerveza artesanal, evaluando la humedad, cenizas, grasas, acidez, proteínas y fibras, basándose en las normativas establecidas. Resultados y Discusión: Como resultado se obtuvo que la mejor mezcla de malta con sedimento fue la de malta oscura con sedimento kveik con una proporción del 25 %, obteniendo valores de incremento de proteína 26,73 %. Conclusiones: Con un incremento de proteína la mejor muestra de malta y sedimento fue la de malta oscura - sedimento Kveik desde 12,95 - 26,73 % p/p, sin adición y adición al 25 % del sedimento.<hr/>ABSTRACT Introduction: Craft beer production generates solid waste in significant quantities, which is not put to proper use. Trüb (brewers' waste) has important nutrients, such as proteins and carbohydrates, and physical-chemical compounds; however, its applications are hindered by its astringent taste. Objective: To estimate the enrichment of flour from malts processed in craft beer by addition of fermentable Trüb (sediment). Materials and Methods: The methodology applied was experimental, carrying out the physical-chemical characterization of processed samples of craft beer waste, evaluating moisture, ash, fat, acidity, protein, and fiber, based on the established standards. Results and Discussion: As a result, it was obtained that the best mixture of malt with sediment was the dark malt with kveik sediment with a proportion of 25 %, obtaining protein increase values of 26.73 %. Conclusions: With an increase in protein the best malt and sediment sample was the dark malt - sediment Kveik from 12.95 - 26.73 % w/w, without addition and addition to 25 % of the sediment. <![CDATA[SELECTION OF TECHNOLOGIES FOR A COMBINED ASSORTMENT PLANT OF MANIHOT ESCULENTA CRANTZ (CASSAVA)]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100010&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: Atendiendo a las potencialidades, ventajas y demandas de los procesos de tratamiento industrial de yuca y a la necesidad de reducir la complejidad mecánica del equipamiento, de forma tal que pueda ser total o parcialmente construido en Cuba, se precisa diseñar instalaciones adecuadas para este proceso. Objetivo: Seleccionar las tecnologías requeridas para una planta de surtidos combinados con probable instalación en el Instituto de Investigaciones de Viandas Tropicales (INIVIT), con carácter semi-mecanizado y con bajo grado de separación del almidón presente en la fibra, tratando esta última y destinándola a la alimentación animal. Materiales y Métodos: La selección de los equipos tecnológicos y las secuencias de flujo y de operación se efectuaron combinando los procesos individuales en un esquema semi-mecanizado con enfoque multipropósito para la producción de casabe, harina y almidón nativo. Resultados y Discusión: Se propuso el diagrama de flujo y se describieron las características principales de los equipos, procesos y sus interconexiones. Las principales peculiaridades están dadas en la trituración común en seco, el lavado y filtrado del almidón en trommel y su sedimentación en túneles o tanques, lo cual sustituye equipos complejos en el proceso mecanizado del almidón nativo. Esta secuencia provoca bajo nivel de separación del almidón en fibra, pero seca la fibra rica en almidón convirtiéndola en un surtido adicional. Conclusiones: La propuesta permite disponer de un esquema multipropósito para la obtención de surtidos combinados de yuca por vía semi-mecanizada que ha sido utilizada para el resto de las etapas de diseño del proceso.<hr/>ABSTRACT Introduction: Taking into account the potential, advantages and demands of the industrial cassava treatment processes and the need to reduce the mechanical complexity of the equipment, so that it can be built totally or partially in Cuba, it is necessary to design adequate facilities for this process. Objective: To select the technologies required for a combined assortment plant with probable installation at the Tropical Viand Research Institute (INIVIT), with a semi-mechanized nature and with a low degree of separation of the starch present in the fiber, treating the latter and allocating it to the animal feeding. Materials and Methods: The selection of technological equipment and flow and operation sequences was carried out by combining the individual processes in a semi-mechanized scheme with a multipurpose approach for the production of cassava, flour and native starch. Results and Discussion: The flow diagram was proposed and the main characteristics of the equipment, processes and their interconnections were described. The main peculiarities are given in the common dry crushing, the washing and filtering of the starch in a trommel and its sedimentation in tunnels or tanks, which replaces mechanically complex equipment in the mechanized process of native starch. This sequence causes low level separation of starch into fiber, but dries the starch-rich fiber into additional assortment. Conclusions: The proposal allows having a multipurpose scheme for obtaining combined assortments of cassava by semi-mechanized means that has been used for the rest of the design stages of the process. <![CDATA[PREPARATION OF AN EXTRUDED SALTED SNACK FROM A MIXTURE OF FLOURS]]> http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2223-48612024000100011&lng=pt&nrm=iso&tlng=pt RESUMEN Introducción: Los productos extruidos en Cuba se elaboran a partir de harina de maíz, materia prima obtenida de la importación del maíz en grano. La tecnología de extrusión permite elaborar productos a partir de mezclas de harinas. Objetivo: Determinar la proporción adecuada de la mezcla de harinas de maíz y arroz y la temperatura de operación del extrusor. Materiales y Métodos: Se realizó un análisis granulométrico de ambas harinas. Se prepararon mezclas de harina de maíz (M) y harina de arroz (A). Se utilizó un extrusor industrial de 200 kg/h de capacidad y 4 mm de diámetro de boquilla. Las variables experimentales fueron la proporción M/A (90 M/10 A, 75 M/25 A y 60 M/40 A) y la temperatura (190 y 210 °C). Las variables investigadas fueron el índice de expansión y la humedad, así como las correspondientes a la evaluación sensorial. Resultados y Discusión: La harina de arroz presenta una granulometría más fina que la de maíz; ello puede limitar su nivel de adición a la mezcla. Las variables investigadas resultaron independientes de la temperatura, pero dependientes de la proporción de las harinas. A partir de la función de deseabilidad se obtuvo el mejor resultado para 60M/40A y 190 °C. Conclusiones: Las harinas de maíz y arroz tienen un contenido de almidón similar. El nivel de adición de harina de arroz queda determinado por la incorporación a la mezcla de partículas con menor tamaño. La calidad sensorial global, según la función de deseabilidad fue de 7,4 equivalente a buena.<hr/>ABSTRACT Introduction: The extruded products in Cuba are produced from corn meal, a raw material obtained from imported corn grain. Extrusion technology allows the production of products from flour mixtures. Objective: To determine the adequate proportion of the corn and rice flour mixture and the extruder operating temperature. Materials and Methods: A granulometric analysis of both flours was made. Mixtures of corn flour (M) and rice four (A) were prepared. An industrial extruder with a capacity of 200 kg/h and a nozzle diameter of 4 mm was used. The experimental variables were M/A ratio (90 M/10 A, 75 M/25 A y 60 M/40 A) and temperature (190 y 210 °C). The investigated variables were expansion and humidity as well as those corresponding to the sensorial evaluation. Results and Discussion: Rice flour shows a finer granulometry than corn flour; this may limit its level of addition to the mixture. The investigated variables were found to be independent of temperature, but dependent on the proportion of the flours. From the desirability function, the best result was obtained for 60 M/40 A and 190 ºC. Conclusions: Corn and rice flours have similar starch content. The level of rice flour addition is determined by the incorporation of smaller particle sizes into the mixture. The overall sensory quality, according to the desirability function, was 7.4, equivalent to good.