SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.29 número2Evaluación In Situ de la variabilidad genética de los chiles silvestres (Capsicum spp.) en la región Frailesca del estado de Chiapas, MéxicoEvaluación de tres cultivares de papaya del grupo Solo basada en caracteres de crecimiento y productividad índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Cultivos Tropicales

versión impresa ISSN 0258-5936

Resumen

ESTEVEZ, Ana; CASTILLO, J. G; SALOMON, J. L  y  FLORIDO, R. Informe de nuevas variedades: Lajera, una nueva variedad cubana de papa. cultrop [online]. 2008, vol.29, n.2, pp. 57-57. ISSN 0258-5936.

A crop breeding program started at the National Institute of Agricultural Sciences (INCA) in 1985, with the objective of obtaining some Cuban potato varieties with disease resistance, high yields and tuber quality; consequently, eight Cuban varieties were achieved. Lajera is a new variety released by the classical hybridization method, which has high yields, quality for fresh consumption and field resistance to A. solani and potato leaf roll virus (PLRV). It has been commercially recorded as a new Cuban variety, granted by the National Institute of Plant Protection from the Ministry of Agriculture of Cuba. This paper presents the main characteristics of this variety and its pedigree

Palabras clave : potato; varieties.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )