SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.49 número1Mejora del valor nutritivo de las leguminosas temporales Vigna unguiculata, Canavalia ensiformis, Stizolobium niveum, Lablab purpureus mediante el procesamiento de sus granos con Trichoderma viride M5-2Adición de un complejo enzimático en mezcla de sorgo con diferentes granulometrías: su efecto en la digestibilidad del nitrógeno y energía metabolizable de aves índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Cuban Journal of Agricultural Science

versión On-line ISSN 2079-3480

Resumen

GARCIA HERNANDEZ, Yaneisy; SOSA, Dailyn; BOUCOURT, R  y  SCULL, Idania. Chemical characterization of an ensiled food for pigs. Technical note. Cuban J. Agric. Sci. [online]. 2015, vol.49, n.1, pp. 91-92. ISSN 2079-3480.

To characterize chemically an ensiled, mainly as energetic food, obtained from ensiling sweet potato (Ipomoea batata), Saccharomyces cerevisiae cream, concentrated vinasse and B sugar cane molasses, pH and dry matter percentage (DM), ashes, crude protein (CP) and crude fiber (CF) were determined to food samples, obtained at laboratory scale and in an industrial plant. The silage, produced in both conditions, showed 24.63-33.75 % of DM; 11.27-13.96 % of ashes; 9.66-11.15 % of CP and 3.78-3.61 pH. According to these results, it is considered that sweet potato silage has the appropriate chemical characteristics to be used in the alternative pig feeding

Palabras clave : ensilage; pig food; chemical composition; concentrated vinasse; B molasses.

        · resumen en Español     · texto en Inglés     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License All the contents of this journal, except where otherwise noted, is licensed under a Creative Commons Attribution License