SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.36 número2Resistencia a insectos en tomate (Solanum spp.)Análisis de la cadena agroalimentaria de conservas de tomate natural en la provincia de Matanzas índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Cultivos Tropicales

versión impresa ISSN 0258-5936versión On-line ISSN 1819-4087

Resumen

PEREZ ALVAREZ, Sandra; AVILA QUEZADA, Graciela  y  COTO ARBELO, Orlando. Avocado (Persea americana Mill). cultrop [online]. 2015, vol.36, n.2, pp.111-123. ISSN 0258-5936.

Avocado (Persea americana Mill) is the only one commercial important member between edible fruit which belong to Lauraceae family, it is originated from Mexico and Central America. It shows a growing value on the international market not only because its nutritional quality but also due to its medicinal uses and in cosmetic industry. This work presents information about the research in this fruit crop and some relevant aspects about germplasm conservation, main diseases affecting avocados and advances in genetic improvement

Palabras clave : avocado; conservation; diseases; breeding.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Inglés ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons