SciELO - Scientific Electronic Library Online

 
vol.35 número4Valor social de la Misión Milagro en el contexto venezolanoAportes del pensamiento y las ciencias de la Complejidad al estudio de los determinantes de la salud índice de autoresíndice de materiabúsqueda de artículos
Home Pagelista alfabética de revistas  

Servicios Personalizados

Revista

Articulo

Indicadores

  • No hay articulos citadosCitado por SciELO

Links relacionados

  • No hay articulos similaresSimilares en SciELO

Compartir


Revista Cubana de Salud Pública

versión impresa ISSN 0864-3466versión On-line ISSN 1561-3127

Resumen

LANYAU DOMINGUEZ, Yeneisy. The diet in Alzheimer's disease. Rev Cubana Salud Pública [online]. 2009, vol.35, n.4, pp.55-64. ISSN 0864-3466.

Many constituents of the diet from macronutrients to minerals exert influence on the brain's structure and function. Alzheimer's disease, a syndrome of cognitive deterioration, is a health problem in the geriatric population. Several studies have explored the role of diet in this disorder. Most of the results show that the high ingestion of unsaturated fatty acids, fish, vitamins B (B6, folate) and antioxidant vitamins (C,E) is associated with a low risk for the disease. In spite of the fact that not all these results are consistent, the possible etiological contribution of the nutritional factors should be considered in the prevention of this disease.

Palabras clave : Alzheimer's disease; diet; fatty acids; fish; complex B vitamins; antioxidants.

        · resumen en Español     · texto en Español     · Español ( pdf )

 

Creative Commons License Todo el contenido de esta revista, excepto dónde está identificado, está bajo una Licencia Creative Commons